15 millió dollár értékű aranyat loptak el a torontói reptérről

külföld
2023 április 21., 07:32

Több mint húszmillió kanadai dollár (15 millió USD, ötmilliárd forint) értékű aranyat és más értékes tárgyakat loptak el a torontói repülőtéren hétfőn - közölte helyi idő szerint csütörtökön a rendőrség.

A helyi rendőrség vezetője, Stephen Duivesteyn a Toronto Star című lapnak arról számolt be, hogy az arany és a több értékes tárgy hétfő este érkezett a repülőtérre, a konténert a teheráruraktárából lopták el.


Hangsúlyozta, a rendőrség úgy véli, hogy a lopás elszigetelt eset volt. Egyelőre senkit sem vettek őrizetbe. A torontói repülőterek hatósága (GTAA) rövid közleményben számolt be arról, hogy a tolvajok az elsődleges biztonsági vonalon kívül, egy raktár külső oldalán át jutottak be, ami „nem érintette a Pearson repülőtér megközelítését, és nem jelentett veszélyt az utasokra vagy a GTAA személyzetére”.

Az országban bányászott aranyat gyakran a Pearsonon tárolják, mielőtt a tengerentúlra szállítják. Kanada légi áruforgalmának csaknem fele ezen a repülőtéren halad át. A Toronto Sun szerint több mint 1,6 tonna arany tűnhetett el a repülőtérről, ami jóval nagyobb mennyiség, mint a hatóságok által említett 20 millió dolláros értéknek megfelel.

(MTI/AFP/dpa)