Egy tengerjáró italhűtőjében tárolthatták egy férfi holttestét, hogy ne kelljen Puerto Ricoban megállni

külföld
2023 április 21., 16:07

Hat napon át utazhatott egy idős férfi holtteste a Celebrity Equinox tengerjáró hajó italhűtőjében tavaly nyáron, állítja a férfi családja az utat szervező Celebrity Cruises elleni perben.

photo_camera Fotó: Twitter

A Jones házaspár a Karibi-tengeren vakációzott, mikor Robert, Marilyn férje meghalt szívrohamba. A vád szerint a Marilynnek két lehetősége volt:

  • vagy a holttesttel együtt leszáll Puerto Rico egy közeli kikötőjében,
  • vagy megvárja, amíg hat nap alatt visszaérkeznek az Egyesült Államokba, a holttest pedig a hajó fedélzetén található halottasházban marad.

Marilyn állítása szerint a személyzet győzködésére az utóbbi lehetőséget választotta. Csakhogy a vád szerint utólag kiderült, hogy az egyébként minden tengerjárón kötelező halottasház akkor épp nem működött, így a holttestet az italhűtőterem padlóján tárolták. A teremben viszont nem volt elég hideg ahhoz, hogy megállítsa a bomlást.

Robert Jones családja a floridai bírósághoz fordult, hogy beperelje a Celebrity Cruisest, mivel a holttestet nem lehetett szalonképessé alakítani a nyitott koporsós virrasztásra és temetésre, a családot megfosztották a kívánt temetéstől. Jones családja 1 millió dollár kártérítést követel. (Insider)