Ejtették az emberölés vádját Alec Baldwin ellen

külföld
2023 április 21., 06:21

Az ügyészség egyelőre ejti az emberölés vádját a színész ellen, aki egy kellékfegyverből leadott lövéssel ölte meg Halyna Hutchins operatőrt - írja a BBC. A baleset 2021 októberében történt a Rust című film forgatásán.

Alec Baldwin ellen kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, a tárgyalás két hét múlva kezdődött volna. Azonban az új-mexikói ügyészség által kiadott közlemény szerint az elmúlt napokban olyan „új tényekre derült fény” az ügyben, amelyek további vizsgálódást tesznek szükségessé.

A közleményben kitérnek arra is, hogy ez a döntés nem menti fel Baldwint, és újra vádat emelhetnek ellene.

A baleset akkor történt, amikor Baldwin egy Santa Fe melletti farmon, a forgatáson gyakorolta a pisztoly elsütését. A fegyver elsült, és megölte a 42 éves, ukrán származású Hutchinst és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát.

A színész tagadta, hogy meghúzta volna a ravaszt, de az FBI később arra a következtetésre jutott, hogy anélkül a fegyver egyszerűen nem sülhetett volna el.

A film fegyverszakértőjét, Hannah Gutierrez-Reedet szintén kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölésel vádolják. Az ügyészek közleménye szerint az ellene felhozott vádak továbbra is érvényesek.

A vádak ejtéséről szóló döntés ugyanazon a napon született, amikor a filmet újra forgatni kezdték - 18 hónappal a lövöldözés után. Azt a jelenetet, amit akkor próbáltak, amikor a baleset történt, mostanra átírták.