Karácsony Gergely fővárosi lakógyűlést hirdetett

Budapest
2023 április 21., 09:03

A főpolgármester interjút adott a Telexnek, ebben beszélt arról, hogy minden budapesti állampolgárt levélben keres meg, hogy meghívja egy online fővárosi lakógyűlésre.

Arról, hogy Budapest lassan fizetésképtelen lesz, azt mondta: „Lehet, hogy a kormánypárti buborékban én leszek a hunyó, de a budapestiek és a legalább félig-meddig tájékozott emberek szerintem pontosan értik, hogy mi történik”.

Hozzátette: „Ha pedig valaki nem tudná, akkor hamarosan kapni fog egy főpolgármesteri levelet. Minden 14 évnél idősebb budapesti állampolgárnak levelet küldök, és megkérem, hogy vegyen részt az első budapesti lakógyűlésen. Ehhez egy egyéni azonosítóval lehet majd csatlakozni a lakogyules.budapest.hu oldalon keresztül. Többek között azt a kérdést fogom feltenni, hogy mit tegyek, ha választanom kell a kormányzati elvonások kifizetése és a közösségi közlekedés fenntartása között. Én tudom a választ, de szeretném a budapestiekét is tudni”.

Szerdán írtuk, hogy Karácsony bejelentette, a főváros pert indít a kormány ellen, és nem fizet be 25 milliárd forint adót, hogy elkerüljék a csődöt.