33 millió eurós büntetést kapott egy tengerparti bár Míkonoszon

buli
2023 április 23., 17:19
Naplemente Míkonoszon
photo_camera Naplemente Míkonoszon Fotó: NICOLAS ECONOMOU/NurPhoto via AFP

Vaskosnak mondható, 33 millió eurós (közel 12,4 milliárd forintos) büntetést szabott ki a görög környezetvédelmi minisztérium egy míkonoszi bár tulajdonosaira. A bár a luxussziget Panormos Village néven ismert üdülőhelyén működik.

22,5 millió euró büntetést kapott a tulajdonos azért, mert engedély nélkül húzott fel épületeket a telken és további 11 milliót kell fizetnie azért, mert figyelmeztetések és felszólítások nyomán sem volt hajlandó elbontani azokat.

A második tételhez fontos hozzátenni, hogy azt úgy szabta ki a minisztérium, amit minden évben meg kell fizetni, amíg az épületek állnak. Az egy évi 11 millió eurós rezsi lesz.

A tulajdonosnak 10 napja van fellebbezni a végzéssel szemben. Ha jogerős a döntés, akkor a törvény lehetővé teszi a bár üzemeltetésének felfüggesztését.

A Greek City Times szerint ezzel párhuzamosan egy másik bárral szemben is született egy végzés: ez Psarou-ban működik, illetve működött, mert itt bontási engedélyt adtak ki a hatóságoknak jogosulatlanul felépített épületekre. A megfigyelők szerint több mint 500 nm-es területen kezdődhet majd meg a bontás. A végzésről azt követően tájékoztatott a minisztérium, hogy április 4. és 11. között helyszíneltek a bárnál.

Míkonosz az elmúlt években a szupergazdagok egyik kedvenc nyaralóhelye lett. Boros Juli már 2018-ban megírta, mitől lett olyan népszerű az influenszerek, topmodellek és mágnások körében a görög sziget. (Greek City Times)