Budapesti szállására betörve rabolták ki az amerikai jobboldali kultúrharcost, az útlevelét is ellopták

bűnügy
2023 április 24., 08:33
photo_camera Fotó: botost/444.hu

Bizarr incidensről számolt be Twitterén Chris Rufo, aki az elmúlt hónapban a Danube Institute vendégkutatója volt. Rufo a kritikai rasszelmélet és az iskolai genderkérdések ügyében vezetett politikai hadjáratairól vált ismertté.

Rufo azt írja: első budapesti napjai egyikén egyedül volt a szálláson, és ledőlt kipihenni a jet laget, amíg a családja elment sétálni. Arra ébredt, hogy valaki van a lakásban, és épp kirabolja.

„Szembeszálltam bele, visszaszereztem egy elektronikus eszközt, rákiabáltam, erre elfutott. Aztán nem is foglalkoztam ezzel, egészen addig, amíg el nem kezdtünk a távozásra készülni, és észre nem vettünk: ellopta az egész család útlevelét, így nem tudjuk elhagyni az országot.

Ezzel egyidőben értesítést kaptam arról, hogy valaki elkezdte az adataimat használni csalásokhoz Amerikában. Jelentettük a budapesti rendőrségnek, és az derült ki, hogy a csalási kísérletek nem működtek.”

Rufo szerint a magyarok nagyon meglepődtek az eseten, mert a bűnözési ráta itt alacsony. „Volt, aki célzott politikai támadásra gyanakodott, de szerintem ez nem valószínű” - írja. Az amerikai nagykövetség jelentette az esetet az FBI-nak.

A Ron DeSantis floridai kormányzóval együtt dolgozó Chris Rufo budapesti előadásáról itt írtunk. Ebben többek között arról beszélt, hogy magyarországi látogatása egyik legfontosabb tanulságának azt látta: Orbán Viktor valóban használja is a megszerzett erőforrásokat. A szankciókkal kapcsolatban azt üzente a magyaroknak: nem szabad meghátrálni és gyengeséget mutatni.