Fideszes belháború: az újpesti Wintermantel olyan kihívást intézett Németh Szilárdhoz, amilyent még senki

INTERNET
2023 április 24., 16:46

Wintermantel Zsolt, Újpest egykori fideszes polgármestere, aranykoszorús shitpostoló vasárnap a következő bejegyzéssel kavarta fel a fideszes belpolitikát:

link Forrás

Mint látható, a kiposztolt képen egy Tátra utcai öröklakásából éppen a Nógrád megyei Terénybe költöző ökotudatos specialtykávézó-tulajdonos ebédje látható, a következő szöveggel:

Ördöghal quinoával és tengeri spárgával. Könnyű, egészséges, finom ebéd.Az állítás önmagában igaz, az ördöghal viszont annyira drága - random rákeresés alapján a budaörsi halasnál jelenleg 25 ezer forint fölött van a filé kilója - hogy normál esetben Matolcsy Ádám sem merné kiposztolni, hogy azt ebédelt. Főleg nem úgy, hogy még csak nem is étteremben ette - amire esetleg meghívhatták - hanem otthon ebédre pont ördöghal volt, ahogy az egy kommentjéből kiderül.

De akkor miért tette ki ezt Wintermantel? Nehéz nem arra gondolni, hogy valamiféle üzenetként az egészen másfajta otthoni ebédjeit rendszeresen kiposztoló Németh Szilárdnak. Különös tekintettel arra, hogy a csepeli Fidesz-szervezet feloszlatása után Némethtel történhetett valami, áprilisban ugyanis a tegnapi napig már két teljes hete nem posztolt semmiféle élelmiszerről!

A Kötőszövetpápa április 9-én rakott ki utoljára élelmiszert, akkor egy pacal-csirkelábkocsonya kettős fotót

Előtte nyolcadikán pedig ennek előzményét posztolta, egy pompás csirkeláb-csoportképet, olyan lábakkal, amelyekről nem vágta le a karmot, a következő szöveg kíséretében:

A csirkekocsonya alapja a kollagéngazdag csirkeláb, abálva, majd bezöldségelve. A pacalt a felcsíkozás előtt abálom.

Azt megelőzően, április 7-én egyrészt az

Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet! szöveget tette ki ezzel a képpel:

másrészt egy tepsinyi, erősen nedvedző rakott krumplit:

Majd egyszer csak elhallgatott.

Ha jól értelmezzük az ezen felbátorodott Wintermantel beefjét, ez az ördöghalfilé-mutogatás a „megveszlek kilóra” 2023-as fideszes változata.

A kihívást vettem, íme a friss képem, „Dollármédiás újságíró egy egész kiló zöldspárgával” címmel:

De lehet még egy megoldás. Bede Márton kollégám 3 héttel ezelőtt nagy cikkben boncolgatta azt a jelenséget, amit úgy foglalt össze, hogy „fideszes politikus nyilvánosan csak egészségtelen dolgokat ehet”. Az írásban természetesen hamar előkerült Németh Szilárd, akiről a szerző így ábrándozott:

Hátha néha csak a közönségnek pózol, a fotózás után a csülök megy a szemétbe és eszik egy marék quinoát.Eszerint lehet, hogy Wintermantel egyszerűen csak hétpróbás rajongó és odaadó bedeista.

Kiemelt videóink