Miért csak a disznólkodást mutogatják?

életmód
2023 március 25., 16:27
Mészáros Lőrinc a felcsúti falunap főzőversenyén zsűrizik 2016. augusztus 13-án Felcsúton.
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A rendszer által teljesen uralt nyilvánosságban, a hagyományos- és újmédia-csatornákon folyamatosan a nyakunkba ömlő fideszes kontenttengerben már csak két dolgot nem láttunk: Orbán Viktort lovon ülni, és kormánypárti politikust az egészséges táplálkozást népszerűsíteni. Hogy a magyarok vezérét miért nem láthatjuk lóháton, nem ennek a cikknek a tárgya. Most a táplálkozásnál maradunk.

Nem zárom ki, hogy egy isten háta mögé dugott Instagram-storyban valaki már látott fideszes politikust könnyű ebédet fogyasztani. De mivel épp a napokban derült ki, hogy bármekkorát lehet politikusokról hazudni, nincs az a magyar bíróság, ami rá tudná kényszeríteni egy helyesbítés közlését bármilyen sajtótermékre, bátran szögezzük le: fideszes politikus nyilvánosan csak egészségtelen dolgokat ehet.

Magyarország második legmagasabb rangú kajaiinfluenszere ma az a Németh Szilárd, akinek étkezési szokásait valamiféle paródiának, szándékosan ijesztő, rossz példának gondolná az ember, ha nem úgy nézne ki mellé, ahogy. Szinte hihetetlen, hogy valaki ilyen lelkesedéssel tömje magát zsírral. Hátha néha csak a közönségnek pózol, a fotózás után a csülök megy a szemétbe és eszik egy marék quinoát.

A legmagasabb rangú kajainfluenszer természetesen Orbán Viktor, aki csak külföldön, a horvát vagy az olasz tengerparton megy egészséges ételek közelébe. A hazai pályáról a nyilvánosság elé tárt étkezései mintha mind három méltán híres jelenet kombinációi lennének: kolbásztöltés, koccintás a vőjelölttel, fehérvári huszárok a haverokkal.

Ha valaki politikusként az egészségtelen életmódot, az ebből származó bajokat, problémákat, kockázatokat választja, az természetesen a legszentebb magánügye. A magyar kormány tablóképét nézegetve azonban kénytelen az ember észrevenni, hogy annak tagjai egytől-egyig soványabbak Orbán Viktornál (és Németh Szilárdnál). Amióta a nyilvánosság előtt szintén szívesen felesező Süli János nem miniszter, a magyar kormány közepén mintha egy kövér Buddha ülne, körülötte jóval soványabb, egyes esetekben aszkétikusan egyszálbél szerzetes-minisztereivel.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.