Letartóztatták az ámokfutót, aki rendőrök életét veszélyeztette

bűnügy
2023 április 25., 09:23

A bíróság a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére figyelemmel elrendelte annak a 33 éves férfinak az előzetes letartóztatását, aki április 21-én éjjel autós üldözésbe keveredett.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint a férfira péntek éjjel figyeltek fel a rendőrök Budapest egyik peremkerületében, mert feltűnően nagy sebességgel hajtott a városhatár felé. Követni kezdték, majd a közelébe érve fény- és hangjelzés használatával, vagyis szirénázva próbálták megállásra bírni az egyre gyorsuló autóst. Még hangosbeszélőn is felszólították, hogy álljon félre.

A férfi azonban csak gyorsított, menekülés közben számos más közlekedési szabályt is megszegve. Az intézkedő járőrök a sáv közepére húzódtak azért, hogy a gépjárművet megállítsák, azonban a férfi ennek ellenére előzni próbált, majd az üldözésbe bekapcsolódó polgárőrök autójának nagy sebességgel szándékosan nekihajtott, és az útpadkának tolta.

Ezután megelőzte a rendőrautót és több büntetőfékezéssel próbálta lerázni a rendőröket, akik csak elkormányzással és erős fékezéssel tudták elkerülni az ütközést. A férfi végül egy településre érve az autóját hátrahagyva elfutott.

Az ügyészség közleménye szerint a gyanúsítottat korábban többször is felelősségre vonták a gépjárművezetés szabályainak megszegése miatt, a közúti járművezetéstől is többször eltiltották, jelenleg sem rendelkezik érvényes jogosítvánnyal.

A gyanúsított és védője fellebbezett az előzetes letartóztatást elrendelő végzés ellen. (Via MTI)