Rosszul lett Erdogan, félbe kellett szakítani az élő televíziós interjúját

külföld
2023 április 26., 09:20

Gyomorrontás miatt megszakított egy élő televíziós interjút Recep Tayyip Erdogan török elnök kedd este, írja a Politico. A BBC szerint a műsor 20 percre leállt, mert Erdogan hirtelen rosszul lett.

link Forrás

Később Erdogan visszatért, azt mondta, hogy gyomorproblémái voltak, és fontolóra vette, hogy lemondja az interjút - ami másfél órás késéssel kezdődött -, miután hétfőn és kedden intenzív kampánymunkát végzett.

„Természetesen ilyen sűrű program közepette időről időre szembesülünk ilyen problémákkal” – mondta Erdogan.

Erdogan a kampánynyitó rendezvényén 2023 április 11-én Ankarában
photo_camera Erdogan a kampánynyitó rendezvényén 2023 április 11-én Ankarában Fotó: TURKISH PRESIDENCY/MURAT CETINMU/Anadolu Agency via AFP

A 69 éves Erdogan 2003 óta van hatalmon, 20 éves kormányzásának legnehezebb választása előtt áll. A török ellenzék hat pártja együtt indul, elnökjelöltjük pedig a balközép Köztársasági Néppárt elnöke, Kemal Kilicdaroglu, aki a közvélemény-kutatások szerint vezet.

A 74 éves politikust a külső hasonlóság miatt a török Gandhiként is szokták emlegetni, kampányát a konzultációra és a konszenzusra építi. Célja, hogy az Erdogan-féle elnöki túlhatalommal szemben visszatérjen a valódi parlamentáris rendszerhez. A török választások tétjéről és esélyeiről Rényi Pál Dániel írt elemzést a 444-re.