Csőd fenyegeti a Vice médiacsoportot

gazdaság
2023 május 02., 17:23

Csődközelbe került a Vice médiacsoport. A konszern az elmúlt hetekben több nagyvállalattal is tárgyalt, hogy megpróbálja magát megmenteni egy felvásárlással. A 2017-ben még 5,7 milliárd dollárra értékelt cégcsoport tulajdonosai 1,5 milliárdot szerettek volna kérni a konszernért.

A cégcsoport már egy ideje pénzügyi problémákkal küzd. Idén februárban egy 30 millió dolláros finanszírozási keretre volt szüksége, hogy ki tudja fizetni a késedelmes számláit. Nem sokkal később pedig meglepetésre távozott a cég vezérigazgatója, Nancy Dubuc.

A múlt héten pedig bejelentették, hogy átcsoportosítás miatt megszüntetik a Vice News Tonight című műsorukat, így válva meg több mint 100 munkavállalótól.

A Vice irodaháza Kaliforniában
photo_camera A Vice irodaháza Kaliforniában Fotó: Mario Tama/Getty Images/AFP

Amennyiben nem sikerül a cégcsoportnak rövid időn belül vevőt találnia, akkor elindul a csődeljárás.

A Vice punkmagazinként indult 1994-ben Montrealból. A cég később a digitális média és a televíziózás piacaira is betört, és az egyik legígéretesebb feltörekvő médiavállalatként tartották számon. A cégbe 2019-ben a Disney is befektetett 400 millió dollárt, melyet aztán később haszontalan pénzügyi lépésnek minősített.

(via The Guardian)