Felfüggesztette Messit a PSG, mert a klub engedélye nélkül utazott Szaúd-Arábiába

foci
2023 május 02., 19:35

Két hétre felfüggesztette Lionel Messit klubcsapata, a Paris Saint-Germain, mert a klub engedélye nélkül utazott Szaúd-Arábiába.

Az argentin játékos vasárnap még végig játszott a Lorient elleni hazai bajnoki mérkőzésen, melyet 3-1-re elvesztett a PSG. Messi a vereség után utazott el az arab országba.

Messi Szaúd-Arábia turisztikai nagykövete, és az értesülések szerint engedélyt is kért az útra a PSG vezetésétől, de azt nem kapta meg.

Lionel Messi, a PSG hétszeres aranylabdás argentin játékosa
photo_camera Lionel Messi, a PSG hétszeres aranylabdás argentin játékosa Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A játékos a következő két hétben a felfüggesztés értelmében sem a klub edzésein, sem a mérkőzéseken nem vehet majd részt.

Messi szerződése a nyáron jár le a párizsi csapatnál, emiatt rendszeres találgatások tárgya, hogy melyik csapatnál kezdi majd meg a következő szezont. Korábbi klubja, a Barcelona például már meg is környékezte, hogy visszacsábítsa Spanyolországba.

A PSG-nek nincsen idén erős szezonja. A Bajnokok Ligájából már a nyolcaddöntőben kiestek, míg a francia bajnokságot sem dominálják a szokott módon. Öt fordulóval a szezon vége előtt csupán öt pont az előnyük a második Marseille előtt. A csapat egyik sztárja, Asraf Hakimi ellen pedig nyomozás indult nemi erőszak vádja miatt.

(via BBC)