Hadházy: A jobb sorsra érdemes LMP az egyik legkártékonyabb kollaboráns párttá züllött

POLITIKA
2023 május 02., 07:33

Hadházy Ákos, aki 2018 nyaráig LMP-s volt, most Facebookon úgy fogalmaz, „arra, hogy a jobb sorsra érdemes LMP az egyik legkártékonyabb kollaboráns párttá züllött, a debreceni akkumulátorgyár elleni népszavazás lehetőségének szándékos elszabotálása óta nem kell egyértelműbb bizonyíték”. Legújabb bejegyzésében a független képviselő arról ír, hogy az NMHH márciusi adatai szerint „a DK után a legtöbbet az LMP-t emlegetik a közmédia csatornáin”, és hogy „a párt mostani elnöke az ATV-ben cinikusan dicsekszik, hogy ők mennek mindig, amikor hívják őket. Sőt, szerinte már okafogyott a propaganda ellen fellépni, hiszen lám, ők is bejárhatnak a Kunigunda úti épületbe”.

Szerinte amióta „áll a bál az európai uniós pénzek körül, a közmédiában megpróbálják elbábozni a kiegyensúlyozottságot”, és „újabban szorgalmasan, bár túlzásokba nem esve hívják szerepelni az ellenzéket”. Pontosabban a „kevésbé kockázatosnak gondolt, rendszerkonform ellenzéki szereplőket”.

Hadházy szerint ezek a politikusok „statisztaként segítenek eljátszani, hogy tulajdonképpen kiegyensúlyozott a pártállami média, hiszen még az ellenzék is megszólalhat. Miközben természetesen jól tudják maguk is, hogy csak azért kapnak szereplési lehetőséget, mert teljesen veszélytelennek ítélik őket”.

Ezután fogalmazott úgy a 2018 nyaráig LMP-s képviselő, hogy „az LMP az egyik legkártékonyabb kollaboráns párttá züllött”, bejegyzését pedig Ungár Péter fotójával illusztrálta.

11:10 - Frissítés:

Az LMP sajtóosztályától cikkünk megjelenése után az alábbi közleményt kaptuk: „Az ellenzéki képviselők - így az LMP is - éveken át követelte, hogy bejuthasson a közmédiába. Mivel a választások óta, többek között kormány európai politikájának változása miatt, behívják az ellenzéki pártokat, az LMP ezért részt vesz a közmédia műsoraiban, és minden meghívásnak eleget tesz. Nem látjuk, mitől lesz jobb az országnak, ha az ellenzéki pártok nem élnek az adásidővel, ami nekik jut.”