Beperelte az Átlátszót a lombkoronasétányos polgármester

természet
2023 május 03., 15:40

Eleget tett korábbi ígéretének, és beperelte az Átlátszót Nyírmártonfalva fideszes polgármestere, miután a lap megírta a 60 milliós uniós támogatásból épült lomb nélküli lombkoronasétány sztoriját.

A Hajdú-Bihar megyei településen tarra vágták az erdőt a lombkoronasétánynál, mert Filemon Mihály szerint „nem volt feltétele a beruházásnak, hogy erdő is legyen a lombösvény körül”. A polgármester már 2014-ben azzal kampányolt, hogy profi az európai uniós források lehívásában, és ezúttal azt is elárulta, hogy azért kellett kivágni az erdőt, hogy abból támogassák az erdei ökoszisztéma fejlesztését célzó beruházást.

photo_camera Fotó: YouTube/Átlátszó

Az ATV-nek nyilatkozó erdész szerint akár tíz-tizenöt év is kellhet a fáknak, hogy annyira megnőjenek, hogy lombjuk is legyen, a 444 által megkérdezett neve elhallgatását kérő kertészmérnök szerint pedig a környező fák addigra túlnövik majd a lombkoronasétányt, így az teljesen értelmét veszti.

A polgármester az Átlátszónak azt mondta, semmi közük hozzá, hogy mire költi az uniós támogatásokat. A terv szerint minden médiumot perel, ami a lombkoronasétányról cikkezett.