Elfogták az öt szomszédja megölésével gyanúsított texasi férfit

külföld
2023 május 03., 04:27

Clevelandtől 30 kilométerre elfogták a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy múlt pénteken megölte öt szomszédját. A 38 éves Francisco Oropesát a texasi Cut and Shoot településen tartóztatták le egy házban, „néhány szennyes ruha alá bújva”, közölte Greg Capers seriff.

photo_camera AR-15 Fotó: PATRICK T. FALLON/AFP

A Oropesa pénteken nem sokkal éjfél előtt jelent meg szomszédai házánál egy puskával, ahol az ott tartózkodó tíz ember közül ötöt - egy 8 éves fiút és egy tizenéves lányt, két felnőtt nőt és egy férfit - lelőtt. Az áldozatok mindegyike hondurasi származású volt.

A tömeggyilkosság előzménye volt, hogy a későbbi áldozatok arra kérték Oropesát, fejezze be a lövöldözést házának udvarában, mert kisgyermek is van otthonukban. A beszámolók szerint Oropesa azt válaszolta, hogy a saját ingatlanában azt tesz, amit akar. Ezt követően ment át a szomszéd házba, és követte el a gyilkosságokat. Az áldozatok közül két nőt egy hálószobában találtak, amint testükkel két gyermeket védelmeztek.

Oropesa a jelentések szerint illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban, a hatósági iratok szerint ötször utasították ki, de minden alkalommal sikerült visszajutnia határon.

A férfit azután találták meg, hogy valaki kapcsolatba lépett az FBI tippvonalával, közölték a tisztviselők kedd este. A letartóztatásra alig több mint egy órával a bejelentés után került sor. A hatóságok 130 ezer dollár, átszámítva 45 millió forint jutalmat ajánlottak fel a letartóztatásához vezető információkért, ezt a pénzt a bejelentő személy kapja meg, erősítették meg a sajtótájékoztatón. (MTI/BBC)