Lőszereket dobált a Buckingham-palota udvarába egy férfi, őrizetbe vették

külföld
2023 május 03., 05:27

Letartóztattak egy férfit a Buckingham-palota előtt, miután állítólag sörétes puska töltényeket dobált a palota területére, írja a Guardian. A tárgyakat a rendőrök összeszedték és szakértői vizsgálatnak vetik alá. A rendőrség beszámolója szerint a férfit támadófegyver birtoklásának gyanújával vették őrizetbe. A férfinél egy gyanús táskát is találtak, ezt tűzszerészek a helyszínen ellenőrzött robbantással megsemmisítették.

photo_camera Fotó: KEITA IIJIMA/The Yomiuri Shimbun via AFP

Joseph McDonald főfelügyelő elmondta, hogy lövések nem dördültek el, és senki sem sérült meg. A rendőrök továbbra is a helyszínen tartózkodnak, a további vizsgálatok folyamatban vannak. A rendőrség szerint nem terrorista incidensről van szó, és vizsgálják a gyanúsított mentális egészségi állapotát.

Az eset pár nappal III. Károly király koronázása előtt történt. Az eseményen több ezer rendőrt vonultatnak fel az Egyesült Királyság egész területéről. A Westminster-apátság felé vezető útvonalon több száz rendőr áll majd sorfalat, míg a tömegben civil ruhás rendőrök, a háztetőkön pedig mesterlövészek lesznek. A koronázási ceremóniát a 444 percről percre közvetíti majd.