Boxerrel, vasvillával ütötték egymás kocsiját, aztán előkerült egy kés

bűnügy
2023 május 04., 07:44

Gyilkossággá fajult egy közlekedési vita Dusnokon. Az ügyészség közleménye szerint egy magyar és egy román állampolgárságú férfi keveredett egymással szóváltásba, annyira, hogy végül boxerrel és vasvillával ütötték egymás kocsiját.

Erre a magyar férfi felhívta az apját, de mire odaért, a harmadik pont elhajtott. Apa és fia utána eredtek, egy földútig üldözték, ahová közben megérkezett a román férfi felesége és apósa is. Mindnyájan összeverekedtek, végül a dusnoki apa elővett egy kést, amivel szíven szúrta a román család 51 éves férfi tagját.

photo_camera Virágzik a repce Dusnok határában Fotó: Sóki Tamás/MTI/MTVA

A tettest öt év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Törvényszék. de az ügyészség súlyosításért fellebbez. A fiát és a román sofőrt garázdaság és testi sértés miatt 1 év 6 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve 2 év végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A román férfi feleségével szemben testi sértés miatt 1 év 6 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.