Pert nyert Tordai Bence: jogszerűen lehet Putyin-bérenc zugügyvédnek nevezni a II. kerületi fideszes önkormányzati frakcióvezetőt

POLITIKA
2023 május 05., 16:07

„A bíróság az elsőfokú ítélet után másodfokon is kimondta: Gór Csabát közszereplőként jogszerűen lehet Putyin-bérenc zugügyvédnek nevezni” - áll a Párbeszéd - ZÖLDEK lapunkhoz eljuttatott közleményében. A perköltséget Tordai Bence társelnök „megduplázta és jótékony célra, a Fényhozók Alapítvány számára ajánlotta fel a párt futónagyköveti kampányának keretében”.

photo_camera Fotó: Gór Csaba/Facebook

„Dr. Gór Csaba II. kerületi fideszes önkormányzati frakcióvezető a választási kampányban azzal bukott le, hogy ő volt a sokáig névtelenül rejtőzködő »független szakértő jogász«, aki egy vizsgálati anyagban azt” állította, az M3-as metró Tarlós István egykori főpolgármester idején történő beszerzése jogszerűen történt. Tordai Facebookon írt az ügyről, ahol Górt zugügyvédnek, Putyin-bérencnek és hazaárulónak nevezte, aki ezért beperelte a politikust.

„A Fényhozók Alapítványt baksi roma aktivisták hozták létre, és maguk alakították ki azokat a támogatási formákat, amelyek segítségével családoknak tudnak napelemes rendszereket kiépíteni, ezzel küzdve az energiaszegénység ellen. A Párbeszéd – ZÖLDEK csapata futónagykövetként vállalta, hogy a hétvégén rendezendő futóverseny 211 km-ének teljesítésével a Fényhozók Alapítványnak segít pénzt gyűjteni” - áll a közleményben.