113 ezer forintos szemüveget vett magának a község pénzén a volt polgármester

belföld
2023 május 06., 08:12

Egy nettó 113 ezer forintos szemüveget vett magának az önkormányzat pénzén a Tolna megyei Szakály (előző) polgármestere. írja a Blikk. A polgármestert fel is jelentették, sőt, az ügyészség elé került az ügy. Törő Pétert el is marasztalták, megrovásban részesült.

photo_camera Fotó: Szakály Község Önkormányzata/Facebook

Az 1200 fős település előző polgármestere 2019. március elején szerezte be a képernyő előtti munkavégzéshez szükséges, éleslátást biztosító szemüveget, amelyet a település költségvetéséből fizetett ki. Csakhogy Törő képernyő előtti tevékenységet nem végezhetett, mert a távozásakor számítógépet, laptopot, valamint táblagépet sem adott le, és nem rendelkezett ilyesfajta eszközökkel. „Vagyis mindezek alapján a szemüvegtérítésre sem volt jogosult” – mondta a lapnak Paczolay Csaba, aki a feljelentést tette.

A lap megkereste Törőt, aki azt mondta, hogy a lemondása után visszafizette az összeget. „Ezért van a határozatban, hogy a visszafizetéssel elismertem, jogtalanul vettem a szemüveget. Megjegyzem, akkor nekem ez eszembe sem jutott” – mondta.

Ettől függetlenül Törő a hűtlen kezelést elkövette, amiért a Tamási Járási Ügyészség megrovásban részesítette őt, mondta Paczolay. „Tudom, az összeg nem nagy, de közvagyonról van szó, amibe én is beleteszek, ezért úgy gondolom, más ne vegyen ki belőle jogtalanul”.