A kiskőrösi fideszes homok elnyelte az ellenzéket

POLITIKA
2023 május 09., 17:59

Hová tűnt a kiskőrösi ellenzék? Május 14-én időközi választást tartanak a 13 ezres Kiskőrösön, ahol a 2009-es önkormányzati választáson mind a nyolc egyéni választókerületben fideszes jelölt nyert általában 50 százalék körüli vagy afölötti eredménnyel. Igaz, akkor még több ellenzéki párt is indult.

Font Sándor országgyűlési képviselő birodalma ez, nála többször nem sokan nyertek egyéni választókerületet, 1998-ban még MDF-esként került a Parlamentbe, 2006-tól már fideszesként aratja a nagyobbnál nagyobb győzelmeket, tavaly például 59,7 százalékosat. A polgármester 2006 óta a fideszes Domonyi László, ellenfele utoljára 2010-ben volt, de akkor is 82,68 százalékkal hengerelt, azóta kihívója sincs már, tuti a 100 százalék. Orbán így igazán hazai pályán, Petőfi szülőházánál mondhatott ünnepi beszédet idén március 15-én.

photo_camera Orbán Viktor Kiskőrösön március 15-én Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Kiskőrösön most ketten indulnak a nyolcas választókerületben a fideszes Markó Ferenc halála miatt kiírt időközi választáson, 2019-ben bezzeg Markón kívül még a DK, a Momentum és két civilszervezet is indított jelöltet. Ők mára felszívódtak. Maradt a fideszes Ba Edit és a függetlenként induló Tóth Viktor Márk. Vajon beálltak a pártok a független jelölt mögé? Egyáltalán: a Fideszen kívül vannak még pártok Kiskőrösön?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.