Egy amerikai youtuber szándékosan zuhant le egy repülővel, hogy nagyobb nézettsége legyen

Média
2023 május 12., 04:47

Az amerikai ügyészség szerint egy youtuber szándékosan zuhant le egy repülőgéppel, hogy több megtekintést kapjon a videója.

A 29 éves Trevor Jacob 2021 decemberében posztolt egy videót arról, ahogy lezuhan egy kisrepülőgéppel. A számításai bejöttek, ugyanis a videónak 2,9 milliós megtekintése volt. A zuhanás 2021 novemberében történt, amikor az egyébként pilóta és ejtőernyős Jacob kamerákkal szerelte fel a gépét, mielőtt felszállt a santa barbarai repülőtérről, és egy szelfi botot valamint egy ejtőernyőt is vitt magával.

A repülő a Los Padres Nemzeti Erdőben zuhant le 35 perccel a felszállás után, de Jacob még a becsapódás előtt kiugrott ejtőernyővel a gépből. Ezután Jacob felkereste a lezuhant repülőgép roncsait és levideózta. A Youtube-nézőknek viszont feltűnt, hogy Jacob már azelőtt ejtőernyőt viselt, hogy bármi baja lett volna a repülőgépnek, és úgy tűnt, hogy nem is kísérli meg, hogy biztonságosan leszálljon valahol.

link Forrás

Jacob jelentette a "balesetet" a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanácsának, de tagadta, hogy tudná, hova zuhant le a repülőgép. Az ügyészség szerint viszont Jacob egy helikopterrel visszatért a roncsokhoz, amelyeket magával vitt és aztán megsemmisített. A youtuber kedden bűnösnek vallotta magát a szövetségi nyomozás akadályozásában, amiért a katasztrófa helyszínén eltüntette a nyomokat. 20 év börtönt is kaphat. (BBC)