Nagyszabású kábítószeres realizálást vezényelt le a rendőrség Pest megyében

drog
2023 május 12., 04:48

Az utóbbi hónapok egyik legnagyobb szabású kábítószeres realizálását vezényelték le a Pest vármegyei felderítők” - közölte a rendőrség, ami szabad fordításban nagyjából azt jelenti: május 6-án több helyszínen is dílereket és futárokat kaptak el.

Aznap egy Győr-Moson-Sopron megyei pihenőnél elkapták a a 21 éves D. Norbertet, a 35 éves O. Józsefet, valamint a 44 éves S. Lászlót, aztán a fővárosban lekapcsolták a 31 éves N. Istvánt is, akinek a bőröndjében a papucsok és melegítők mellett olyan tégla alakú csomagokat találtak, amikben 2 kiló kokain és 1 kiló marihuána rejtőzött. Ezután Kerepesen ráküldték a TEK-et E-C. Bernardra, akinél egymillió forintot, arany ékszereket, valamint két nagy értékű autót foglaltak le. Emellett találtak nála kábítószer-fogyasztást, kereskedést alátámasztó eszközöket: tömött pakettek, tabletták, fehér poros edények, kanalak, mérlegek, mobiltelefonok.

photo_camera Fotó: police.hu

A rendőrség szerint a csapat tagjai (O. József, D. Norbert, E-C. Bernard, E-C. Dominik, A. Dávid, S. László és N. István) jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Volt, aki kiépítette, irányította a rendszert, volt, aki futárként működött. Egy-egy kanyarért - a drog mennyiségétől függően - akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár 10 millió forintos hasznot hajtottak. Fő profiljuk a kokain volt, amit marihuánával egészítettek ki. A feketézők aztán Budapesten és a szomszédos vármegyékben adták tovább a cuccot vevőkörüknek. A most megakasztott kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna hígítva továbbadni, kb. 125 milliós bevételt elkönyvelve.

photo_camera Fotó: police.hu

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályán az azóta letartóztatott O. József, S. László, N. István, D. Norbert, valamint a bűnügyi felügyelet alá helyezett A. Dávid ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének, E-C. Dominik, E-C. Bernard, R. Anna, valamint S-L. Szilvia ellen kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik a nyomozás.