Elbukta a lombkoronasétányos polgármester az Átlátszó ellen indított sajtópert

POLITIKA
2023 május 13., 12:27

Sajtóhelyreigazítást és bocsánatkérést követelt az Átlátszótól Filemon Mihály nyírmártonfalvai polgármester, de a perre sem ment el, írja a hvg.hu. A lombkoronasétányt bemutató cikk miatti pert, első fokon, elvesztette a településvezető.

photo_camera Fotó: YouTube/Átlátszó

Filemon megígérte korábban, hogy beperli az Átlátszót, miután a lap megírta a 60 milliós uniós támogatásból épült lomb nélküli lombkoronasétány sztoriját.

A Hajdú-Bihar megyei településen tarra vágták az erdőt a lombkoronasétánynál, mert Nyírmártonfalva fideszes polgármestere szerint „nem volt feltétele a beruházásnak, hogy erdő is legyen a lombösvény körül”. A polgármester már 2014-ben azzal kampányolt, hogy profi az európai uniós források lehívásában, és ezúttal azt is elárulta, hogy azért kellett kivágni az erdőt, hogy abból támogassák az erdei ökoszisztéma fejlesztését célzó beruházást.

A polgármester az Átlátszónak azt mondta, semmi közük hozzá, hogy mire költi az uniós támogatásokat. A terv szerint minden médiumot perel, ami a lombkoronasétányról cikkezett.