Nizzába utaztatta a tankerületi vezetőt és több iskolaigazgatót a fideszes önkormányzat

oktatás
2023 május 13., 05:41

A francia riviérára, Nizzába utazott az észak-pesti tankerület vezetője és több 16. kerületi iskolaigazgató, írja az rtl.hu.

A kirándulást az önkormányzat fizette, a fideszes polgármester, Kovács Péter szerint azért, hogy a résztvevők megismerkedjenek a francia oktatási rendszerrel. „(...) évtizedes tradíció az évenként megszervezésére kerülő Intézményvezetői tanulmányút, melynek keretében az iskolaigazgatókkal közösen megismerhettük a német vagy a spanyol oktatási rendszert. Idén Franciaország (Nizza) lett a tanulmányút célpontja”.

photo_camera Fotó: HAKAN BURAK ALTUNOZ/Anadolu Agency via AFP

Egy pedagógus az rtl.hu-nak azt mondta, „néhány napja már pletykálták a folyosókon, hogy utaznak a főnökök”, de nem tudták, hogy Nizzába. „Ezt az utazást is az utolsó pillanatban tudtuk meg. Ez most már nem az első eset, gyakorlatilag minden évben utaznak valahová.” Az illető jobban örülne, ha az önkormányzat ebből a pénzből táblafilcet vagy színes fénymásolót venne az iskoláknak.

A polgármester nem válaszolt arra a kérdésre, hogy hányan utaztak, és összesen mennyiért. Viszont kiemelte, hogy az önkormányzat megbecsüli a tanárokat: például minden évben kiosztják az év pedagógusa díjat, és a pedagógusok ingyenesen részt vehetnek a Pedagógus Bálon.