Medvét észleltek az Aggteleki Nemzeti Parkban

természet
2023 május 14., 05:33

Szombaton, május 13-án barna medvét észleltek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, Kánó és Felsőtelekes települések között. Az állatot egy szóróra kihelyezett vadkamera fényképezte le, mozgásának irányáról jelenleg nincs több információ.

A medve az Aggteleki Nemzeti Park fotóján.
photo_camera A medve az Aggteleki Nemzeti Park fotóján. Fotó: Aggteleki Nemzeti Park/Facebook

Magyarország területére időnként beérkező, kóborló medvék előszeretettel látogatják ezeket a vadászati létesítményeket, írja az Aggteleki Nemzeti Park a Facebookon. Ezt tette például az Iwo nevű, Lengyelországban jeladóval ellátott medve is, aki szinén ezen az útvonalon haladt el, és Rudabányát elérve egy szórón töltött el pár napot, mielőtt visszafordult. Ő Aggtelektől körülbelül 2 kilométerre délre hagyta el az országot.

Az EGERERDŐ Zrt. erdőkezelő cég szerdán azt írta, hogy a Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal medve jelenlétét rögzítették az elmúlt hetekben. Mindenkit arra kérnek, hogy saját biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjen a Bükk erdőtömbjeiben, és erdei kirándulás során tartsa be a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által kiadott viselkedési szabályokat.