A bíráskodás csúcsa: belefújt a lövésbe, nincs gól

sport
2023 május 15., 08:23

Szokatlan jelenetnek voltak tanúi azok, akik vasárnap este megnézték a Real Valladolid-Sevilla spanyol bajnoki focimeccset.

A papíron a 10. helyen álló Sevilla érkezett esélyesként, a Valladolidnak viszont nagy szüksége van a pontokra, hogy elkerülje a kiesést. Ezért is volt nagy jelentősége, hogy az első félidő hajrájában - a jelzett négyperces hosszabbításon túl - sikerült helyzetbe kerülniük a hazaiaknak.

Az első lövés ugyan lepattant a védőről, de a labda a második hullámban érkező Valladolid-játékos, Sergio Escudero elé került. Ortiz Arias bíró közvetlen közelről látta, ahogy Escudero lövésre lendíti a lábát, majd abban a pillanatban belefújt a sípjába, így hiába született bombagól, maradt a 0-0.

link Forrás

A Valladolid edzője, Paulo Pezzolano a meccs után azt mondta, a bíró bocsánatot kért tőle a szünetben, és elismerte a hibáját. A klub elnöke, az egykori futballsztár, Ronaldo is elfogadhatatlannak nevezte a dolgot. A Twitteren arról írt, mostanáig igyekezett elkerülni a bírók nyilvános kommentálását, de „ebből elég”, és magyarázatot követel.

Végül a Sevilla behúzta a meccset, 3-0-ra nyert.

photo_camera Ortiz Arias egy korábbi meccsen Fotó: JOSE MIGUEL FERNANDEZ/NurPhoto via AFP