ATV: Ferencz Orsolya ülhet be a Parlamentbe Bajkai István helyére

parlament
2023 május 15., 12:35

Az ATV kormánypárti forrásokból úgy értesült, hogy a 2022-es Fidesz-KDNP országos listájának 58. helyén szerepeltetett Ferencz Orsolya esélyes arra, hogy az Országgyűlésben a Fidesz-frakció új képviselőjeként pótolja a most eltemetett Bajkai Istvánt.

Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (ASE) 33. kongresszusának ünnepélyes megnyitója után sajtótájékoztatót tart Budapesten a Hotel Hiltonban 2021. november 1-én.
photo_camera Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért és űrtevékenységért felelős miniszteri biztosa a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (ASE) 33. kongresszusának ünnepélyes megnyitója után sajtótájékoztatót tart Budapesten a Hotel Hiltonban 2021. november 1-én. Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos a BME-n végzett villamosmérnökként. Az önkormányzati választáson a VIII. kerületben egyéniben, a 11. választókörzetben, Fidesz-KDNP színekben választották önkormányzati képviselőnek, így – ha parlamenti képviselő lesz – időközi választás lesz a megüresedő egyéni helyéért a józsefvárosi körzetében.