Újra megjelent a nyilvánosság előtt Lukasenka

külföld
2023 május 15., 16:18

Újra megjelent a nyilvánosság előtt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, akinek az egészségi állapotáról már az orosz elnök szóvivőjét is megkérdezték.

link Forrás

A BelTa helyi hírügynökség szerint Lukasenka ellátogatott a fehérorosz légierő és légvédelem központi parancsnoki pontjára, ahol a katonák tájékoztatták a légvédelem megszervezésével és felügyeletével kapcsolatos feladatok teljesítéséről.

„Csak semmi fellengzős jelentéstétel. Nézzük, mi történik országunk körül” – kezdte Lukasenka a megbeszélést, amit a Pul Pervovo Telegram-csatorna közvetített.

A 68 éves államfő legutóbb május 9-én jelent meg a nyilvánosság előtt a moszkvai Vörös téren a győzelem napja alkalmából tartott díszszemlén. Nem vett részt a fehérorosz háborús veteránok vasárnapi zászlóavatási ünnepségén sem, ami 29 év óta először fordult elő. Azon a rendezvényen az államfőt Raman Halovcsenka miniszterelnök helyettesítette.

A nap folyamán kérdezték Lukasenka állapotáról Dmitrij Peszkovot, a Kreml szóvivőjét is, aki azt válaszolta, nem kaptak híreket Minszkből erről a témáról, és arra kérte az újságírókat, hogy a fehérorosz hivatalos forrásokra hagyatkozzanak. (MTI)