Ketten továbbra is mélyaltatásban vannak a szlovákiai buszbaleset sérültjei közül

baleset
2023 május 16., 08:53

A Szlovákiában balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül tizennyolcan hazaérkeztek Magyarországra, a 21 súlyos sérült közül ketten továbbra is mélyaltatásban vannak, mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára kedden az M1 reggeli műsorában az MTI tudósítása szerint.

photo_camera Fotó: Polícia Slovenskej republiky

A magyar busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek meg, őket a szakolcai, a nagyszombati, a malackai, illetve három pozsonyi kórházban ápolják.

A külügyminisztérium call centerébe 31 hívás érkezett a balesettel kapcsolatban, és minden utast sikerült azonosítani, mondta Menczer, hozzátéve, hogy a nagykövetség munkatársai hétfő óta a helyszínen, illetve a kórházakban vannak, hogy segítsék a sérülteket.

Az első sérültek kedd hajnalban érkeztek meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba – tudatta az intézmény az MTI-vel. A reggel 8 órai adatok szerint négy embert szállítottak be az intézménybe. Egyikük könnyebben sérült, három ember pedig nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Életveszélyben egyikük sincs, állapotuk stabil, ellátásuk megkezdődött. Jelezték, hogy további sérülteket is várnak, akik folyamatosan érkeznek a kórházba. Érkezésükről, állapotukról várhatóan kedden 16 órakor adnak újabb tájékoztatást.

A baleset okával kapcsolatban az államtitkár nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, azt mondta: addig nem kommentálja ezt, amíg a hatósági vizsgálat le nem zárul. A rendőrség közlése szerint a kamion és a busz sofőrjének alkoholtesztje is negatív lett. A TV JOJ szerint a magyar busz sofőrje elaludhatott. Az RTL szerint a buszon miskolci és budapesti nyugdíjasok utaztak, akik egy ötnapos kiránduláson vettek volna részt