Orbán levélben gratulált Szlovákia új kormányfőjének, Ódor Lajosnak

POLITIKA
május 16., 18:08

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fejezte ki gratulációját Szlovákia új kormányfőjének, Ódor Lajosnak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke.

„Szlovákia fontos szövetségesünk és stratégiai partnerünk. Örömömre szolgál, hogy országaink az elmúlt években a világjárvány, a gazdasági válság és a háború okozta kihívások ellenére is számos területen hatékonyan tudtak együttműködni” – írta Orbán Viktor.

Levelében biztosította szlovák kollégáját arról, hogy készen áll a közös munkára a kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés fejlesztése érdekében – közölte Havasi, aki szerint Orbán egy másik levélben megköszönte a távozó szlovák kormányfőnek, Eduard Hegernek az elmúlt években kialakított konstruktív együttműködést.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

„Meggyőződésem, hogy a régiónk sikerét biztosító, a közép-európai nemzeteket összekötő erős szövetség különösen nagy jelentőséggel bír most, amikor Európának történelmi léptékű kihívásokkal kell szembenéznie. Kormányom a továbbiakban is elkötelezett marad a hagyományosan erős magyar-szlovák kötelék fejlesztése, valamint a visegrádi négyek közötti együttműködés megerősítése mellett” – írta Orbán éppen aznap, amikor Szlovákia új – szlovákiai magyar – miniszterelnöke azt mondta:

„Magyarország esetében látjuk, hogy az árstopok nem működnek.”