A magyar árstopok hatástalanságával példálózik Ódor Lajos, Szlovákia miniszterelnöke

külföld
2023 május 16., 15:58

Többek között a magyarországi árstopok hatástalanságáról is beszélt Szlovákia nemrég kinevezett magyar miniszterelnöke, Ódor Lajos a Napunk.sk beszámolója szerint.

Ódor az inflációról azt mondta, hogy a legrosszabb már mögöttük van, és az év végére valószínűleg sikerül leszorítani egy számjegyűre, viszont az élelmiszer-infláció továbbra is gondot okoz. Ekkor került szóba Magyarország:

"Magyarország esetében látjuk, hogy az árstopok nem működnek"

Ódor szerint a korábbi tapasztalatok alapján az áfacsökkentésnek sem lenne hatása. Ukrajna ügyében nem változik Szlovákia álláspontja, folytatják az ország katonai és humanitárius támogatását. "El kell magyarázni az embereknek, hogy nem szélsőségesen magas a költségvetés egészéhez képest az Ukrajnának nyújtott segítség, ahogy azt is, mi történik, ha Ukrajna elbukik, és az orosz agresszió kiterjedtebb lesz, de ezt nem populista módon fogjuk tenni" - mondta arról, hogyan szeretné meggyőzni azokat, akik ellenzik Ukrajna támogatását.

Ódort hétfőn nevezte ki Zuzana Čaputová szlovák államfő, a kinevezése után arról beszélt, kabinetje nyugalmat és szakértelmet akar hozni. Hogy mit várhatunk Szlovákia első magyar miniszterelnökétől, arról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.