Hadházy közölt egy levelet, ami szerint Schadl munkatársa megüzente a minisztérium útmutatását, a végrehajtó kar hamis információkról beszél

POLITIKA
2023 május 17., 11:16
  • Hadházy Ákos közölt egy levelet, amit Schadl György munkatársa küldhetett a végrehajtóknak.
  • A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar szerint a levélben hamis információk szerepelnek.
  • A cikket frissítettük.

„Kérlek benneteket, hogy egységünk kimutatása és jövőbeli működésünk zavartalan fenntartása érdekében, egységesen az alábbi öt jelöltre adjuk le szavazatunkat a következő közgyűlésen.”

Ez szerepel abban a levélben, amit Hadházy Ákos képviselő közölt Facebookon, és amit az aláírás szerint Petris Csaba, Schadl György közeli munkatársa küldött a végrehajtóknak.

link Forrás

A levélben pedig arra hivatkozik, találkozott mások mellett Répássy Róberttel, az Igazságügyi Minisztérium államtitkárával, és

az iránymutatásuk alapjánjelölte ki, kikre kellene szavazni. A levelet Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra, aki azt írta: „Itt a nagyon durva és botrányos bizonyíték arra, hogy a velejéig korrupt végrehajtói karban semmi nem fog változni, és ez a kormány legfelsőbb köreinek akaratából történik.”

Hadházy szerint Petris Csabát is lehallgatták a Schadl-ügyben. Schadl György, a végrehajtói kar korábbi elnöke helyett azért kell új vezetőt választani, mert korrupció miatt eljárás zajlik ellene, épp tegnap vallotta magát ártatlannak.

A poszt alatt szerda délben megjelent Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, aki egy kommentben azt írta: „Tisztelt Képviselő Úr! Ez a levél egy hamisítvány. A rám való hivatkozás hazugság. Kérem kíméljen meg engem és a választóit is ettől a hazugságtól.”

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján kedden (tehát a Hadházy-poszt megjelenése előtt) megjelent közlemény szerint „Dr. Petris Csaba önálló bírósági végrehajtó nevében az elmúlt napokban ismeretlenek levelet küldtek ki a rendkívüli tisztújítás, új elnökség megválasztása tárgyában”, a levélben szerintük hamis információk szerepelnek.

Hadházy Ákos szerint a levelet olyan végrehajtóktól kapta, akiktől korábban megbízható információk érkeztek.

A Facebookon azt írta: „majd meglátjuk a tisztújítás után, hogy tényleg hamisítvány-e, ha az új elnökség névsora megegyezik a levélben szereplővel, akkor nyilvánvalóan nem az”.