A bírósági ítélet ellenére nem sikerült Sára Botond főispánnak bocsánatot kérnie a melegpropagandázásáért, ezért Pikóék újra beperlik

POLITIKA
2023 május 18., 12:47

Szerdán Pikó András, Józsefváros momentumos polgármestere bejelentette, hogy jogerősen is megnyerte az önkormányzat a pert Sára Botond főispán (kormánybiztos) ellen, amit azért indítottak, mert Sára azt állította: LMBTQ-propagandát terjesztenek a józsefvárosi óvodákban.

Sára Botond 2019. március 25-én, amikor még Józsefváros polgármestere volt. Az elbukott választás után a fővárosi kormányhivatal élére nevezték ki, most már főispán.
photo_camera Sára Botond 2019. március 25-én, amikor még Józsefváros polgármestere volt. Az elbukott választás után a fővárosi kormányhivatal élére nevezték ki, most már főispán. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A jogerős bírósági döntés értelmében Sára Botondnak ezt a szöveget kellett kitennie a Facebook-oldalára:

„2021. július 22. napján a Facebook oldalamon megjelent írásomban valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak. Ezzel megsértettem a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatának jóhírnévhez fűződő személyiségi jogát, mely jogsértést a bíróság megállapította. A jogsértés miatt ezúton bocsánatot kérek Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefváros Önkormányzatától.”

Ehelyett viszont – ahogy arra Pikó felhívta a figyelmet – Sára úgy tette ki ezt a szöveget, hogy előtte hosszan magyarázkodva gyakorlatilag megismételte több bíróságon is elhasalt állítását, még azt is hozzátette, hogy nem ért egyet a bírósági döntéssel:

link Forrás

Pikó bejelentette: „Sára Botond tehát úgy kért bocsánatot, hangsúlyozom, nem tőlem, hanem a nyilvánosságban meghurcolt munkatársainktól, hogy közben újabb hazugságokat terjeszt és közli: nem ért egyet a bíróság jogerős döntésével. Ezért természetesen újabb jogi következményekkel kell majd szembenéznie, mert úgy látszik, a fideszes kormányhivatali vezető nem érti, hogy rá is vonatkoznak a törvények és a bírói ítéletek. Jogvégzett embertől ez még csak igen kínos, de a törvényességi felügyeletet gyakorló szerv vezetőjéhez méltatlan. Egy ilyen szégyenletes, óvódapedagógusokat, jogot, józsefvárosiakat nem tisztelő viselkedés után a legkevesebb a kormányhivatal vezetőjétől a lemondás lenne.”