Böjte Csaba álmában sem gondolta volna, hogy akkora vihar éri az alapítványát, amekkorával a 28 évre ítélt egykori pedofil nevelőjük miatt küzdenek

bűnügy
2023 május 19., 13:51

Böjte Csaba szerzetes reagált a román bíróság ítéletére, mellyel 28 év börtönbüntetést szabtak ki alapítványának egykori munkatársára - írta meg a hvg.hu. Böjte azt írta, álmában sem gondolta volna, hogy valaha ilyen vihar fogja érni az alapítványát. A jogerősen elítélt K. Sz. nevelőre magányos bűnelkövetőként hivatkozott a bejegyzésében. Emellett arról is írt, hogy most nem ítélkezniük, hanem imádkozniuk kell, mert ez a dolguk.

A szerzetes megköszönte a román ügyészség és bíróság munkáját, amiért a „beteg részt kivették, mint egy daganatot, de nem roncsolták az egészséges szöveteket, a gyerekeknek otthont adó intézményt”.

Böjte Csaba 2021-ben
photo_camera Böjte Csaba 2021-ben Fotó: Kiss Gábor/MTI/MTVA

Böjte üzent a sajtónak is. Szerinte a média nem tudja, hogy ők nem cinkosai, hanem áldozatai voltak a bűnelkövetőnek.

A K. Sz. monogramú férfit a Maros megyei ítélőtábla múlt pénteken ítélte jogerősen 28 év szabadságvesztésre és 790 ezer lej, közel 60 millió forint kártérítés megfizetésére. A vádirat szerint a 36 éves férfi tíz éven keresztül bántalmazta szexuálisan és fizikailag a gondjaira bízott gyerekeket két Hargita megyei gyermekotthonban.