Komjáthi Imre szerint az MSZP a hétköznapi emberek pártja

belföld
2023 május 19., 13:41

Az MSZP stratégiájáról beszélt Komjáthi Imre péntek reggel az ATV-ben. A párt társelnöke szerint a kisebb falvakban a Fidesz elsöprő népszerűsége nem feltétlen a kormány teljesítményének, hanem az ellenzék népszerűtlenségének köszönhető. Komjáthi szerint emiatt is igyekeznek alternatívát mutatni. Viszont ehhez még több munkára van szükségük.

A párt választói célcsoportját ugyanakkor tisztán meghatározta Komjáthi, amikor elmondta: az MSZP a hétköznapi emberek pártja.

A szocialista pártnak nem ez az első öndefiníciós próbálkozása az elmúlt pár hétből. Május 1-jén az MSZP választmányának elnöke, Hiller István beszélt a párt „sztorijáról". Ő azt mondta, pártja egy összetartóbb és együttműködőbb, szabad, igazságos és boldogabb Magyarországért dolgozik.

Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke
photo_camera Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke Fotó: Németh Dániel/444

A párt társelnöke emellett bemutatta a párt - szegények megsegítésére kidolgozott - Mentőcsomag a háztartásoknak elnevezésű programját. Komjáthi szerint a kiskeresetűeknek és a nyugdíjasoknak ma már komoly gondot okoz az élelmiszerek megvásárlása, ezért az MSZP a kiskereskedelmi különadó eltörlését és az alapvető élelmiszerek ÁFA-jának nullára csökkentését javasolja.

Az MSZP emellett 20 ezer forint értékű élelmiszer-bankkártyát is adna havonta a legrászorultabb 300 ezer családnak.

(via mszp.hu)