A PDSZ a Tanítanékkal ellentétben a Pintér Sándorral való egyeztetésre bíztatja a pártokat

oktatás
2023 május 20., 10:08

A Taníték Mozgalom szombaton küldött közleményt, amiben felszólította az ellenzéki pártokat, hogy ne üljenek le Pintér Sándor belügyminiszterrel a státusztörvényről egyeztetni, mert arról „tárgyalni nem lehet, teljes egészében el kell utasítani”. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) viszont más állásponton van, erről a Telexnek nyilatkoztak:

„Aki elzárkózik az ilyen kezdeményezésektől, az megadja annak az esélyét, hogy a kormány magát demokratának állítsa be, és azt mondja, ők akartak egyeztetni, de a tárgyalófelek erre nem voltak hajlandók” – mondta a Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja.

Nagy Erzsébet szerint el kell mondani a kormánynak, hogy mi a gond a státusztörvénnyel, ezt az ellenzéki pártoknak is világossá kell tenniük és képbe kell kerülniük a státusztörvény problémáival.

Eddig a Jobbik és LMP jelezte, hogy elmennének Pintérrel egyeztetni, a DK ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a belügyminiszter a tanárokkal és szervezettekkel is üljön le, a Momentum pedig látszatintézkedésnek nevezte az egyeztetést.