Tanítanék: A státusztörvényről tárgyalni nem lehet

oktatás
2023 május 20., 08:07

„Május 19-én kitudódott, hogy Pintér Sándor egyeztetésre hívta a parlamenti frakciók vezetőit a státusztörvény kapcsán. A Tanítanék Mozgalom álláspontja egyértelmű: a kormány bosszújának eszközéről, azaz a státusztörvényről tárgyalni nem lehet, teljes egészében el kell utasítani. Nincs olyan módosítása ennek a törvénytervezetnek, amely ne a pedagógusok és a diákok megbüntetéséről szólna” - olvasható a Tanítanék Mozgalom közleményében.

Szerintük ebben a helyzetben tárgyalni kizárólag az iskolahasználók (pedagógusok, diákok és szülők) szervezetei, illetve oktatási szakmai szervezetek által közösen kidolgozott 9 pontról lehetne.

„Mindezek fényében felszólítjuk a parlamenti pártok valamennyi képviselőjét, hogy a belügyminiszterrel a törvényről ne egyezkedjenek, annak se jelenlegi, se módosított változatát ne szavazzák meg. Az ellenzéki frakciók nyilvánítsák ki egyértelműen, hogy kizárólag az oktatás ügyét előrevivő 9 pontról hajlandóak tárgyalni, a státusztörvény benyújtását pedig minden igyekezetükkel akadályozni fogják” - írják.

Kiemelt videóink