Sok-sok tenyér és egy dürrögő fideszes fajdkakas: átadták a Nagyvárad téri megállót, ezzel véget ért a 3-as metró 5,5 évig tartó felújítása

belföld
2023 május 22., 12:54
photo_camera A megújult Nagyvárad téri megálló legjobban kinéző hátsó fertálya. Fotó: Németh Dániel/444

Rengeteg óriási narancssárga-fekete tenyér és egy láthatóan nagy formában lévő Navracsics Tibor fogadta a felújított hármas metró végső átadására érkező vendégeket a Nagyvárad téri állomáson hétfőn délelőtt. A tenyerek az állomás dekorációjának fontos látványelemei, Navracsics pedig a Fidesz-kormány emberarcú lugasépítő madaraként keringett az MSZP-s Tüttő Kata főpolgármester-helyettes körül, miközben a háttérben a DK-s Varjú László képviselő pózolt egy fotóhoz. Csak David Attenborough hiányzott a jelenetből.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Az átadó igazi összpolitikai esemény volt, hiszen az 5,5 évig tartó metrófelújítás még az előző városvezetés és Tarlós főpolgármester idejében kezdődött, majd az ellenzéki Városháza fejezte be Karácsony Gergely vezetésével, miközben a projekt költségeinek háromnegyedét fizető Európai Bizottság mellett a magyar kormány és a Főváros is beszállt a költségekbe.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.