Az U17-es foci-Eb miatt elmarad a Puskás-Suzuki Kupa

utánpótlás
2023 május 24., 19:40

A hazai rendezésű U17-es labdarúgó Európa-bajnokság miatt idén elmarad a Puskás-Suzuki Kupa, a korosztály hagyományos nemzetközi tornája.

A Puskás Akadémia közleménye szerint a Magyarországon zajló kontinensviadal miatt több csapat sem tudta vállalni a tornát, ugyanis játékosokat adnak hazájuk válogatottjába, és a Puskás Akadémiát is több labdarúgó képviselte a nemzeti csapatban.

A tervek között szerepelt a torna későbbre halasztása, de a júliusi időpont több csapatnak sem felelt meg.

A prominens klubok jelenléte nélkül az elmúlt években Európa egyik legrangosabb korosztályos seregszemléjévé vált torna színvonala sérült volna, így a Puskás Akadémia úgy határozott: idén nem lesz Puskás-Suzuki Kupa – áll a közleményben.

Orbán Viktor miniszterelnök átadja a Puskás Suzuki Kupát a Budapest Honvéd játékosainak, miután a csapat az utánpótlás labdarúgótorna döntőjében 11-esekkel legyőzte a Puskás Akadémiát a felcsúti Pancho Arénában 2016. május 16-án.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök átadja a Puskás Suzuki Kupát a Budapest Honvéd játékosainak, miután a csapat az utánpótlás labdarúgótorna döntőjében 11-esekkel legyőzte a Puskás Akadémiát a felcsúti Pancho Arénában 2016. május 16-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI

A magyarországi U17-es Európa-bajnokság egy hete kezdődött és jövő péntekig tart, a magyar válogatott nem jutott tovább a csoportkörből.

Az első Puskás-Suzuki Kupát 2008-ban rendezték, minden évben pünkösdkor került rá sor, és eddig csak 2020-ban, a koronavírus-járvány miatt maradt el. A Felcsútnak végül 14 év után, 2021-ben sikerült nyernie. (via MTI)

Kiemelt videóink