Kun-Mediátor-ügy: jogerősen is tíz évet kapott Bróker Marcsi

bűnügy
2023 május 25., 15:33

Hiába kért ügyvédje enyhítést, jogerősen is tíz év börtönre ítélte csütörtökön a Kun-Mediátor egykori vezetőjét a Szegedi Ítélőtábla. A Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné több mint tíz éven át gyűjtött betétet több száz ügyfelétől, majd a pénz egy részét nem fizette vissza. Összesen több mint tízmilliárd forint kárt okozott.

Kun-Mediátor Marcsikát 2015-ben ismerhette meg az ország, amikor a nő, akinek utazási irodájában rengeteg karcagi fektette be a pénzét, szőrén-szálán eltűnt. A karibi Belizén találtak rá. D. Sándorné tizenöt éven át kínált kedvező pénzügyi befektetési lehetőséget az ügyfeleinek, és akik éltek az ajánlattal, azokkal a Kun-Mediátor nevében szerződést kötve vállalta, hogy az átutalt vagy átadott pénzeket havi 1-1,75 százalékos hozammal pénzintézeteknél köti le. Az utazásszervezésre és valutaváltásra alapított cégnek nem volt engedélye erre a szolgáltatásra, és az akkori pénzügyi viszonyok között nem is volt reális esély az ígért hozamra.

D. Sándorné 2019-ben
photo_camera D. Sándorné 2019-ben Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az elsőfokú ítéletben meghatározott 130 millió forinton túl további öt sértett több mint 90 millió forintnyi kárának megfizetésére is kötelezték, 5,4 millió forint pénzbüntetés mellett örökre eltiltották a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól.

Bróker Marcsi a bokáján nyomkövetővel jelent meg a bíróság előtt, az utolsó szó jogán azt mondta, nem állt szándékában kárt okozni az ügyfeleinek. A bíró az ítélet indoklásánál kifejtette, az időmúlásra, a vádlott idős korára és több mint hatmilliárd forintnyi kár megtérülésére tekintettel a bíróság nem látta szükségesnek a büntetés súlyosbítását.

(via MTI)