Marie Kondo magyarországi nagykövetével ellenőriztettük, hogyan sikerült a Lehel tér megtisztítása

ÉLET
2023 május 25., 16:16
  • A BKK a metrófelújításhoz kapcsolódva kegyetlenül megtisztította a Lehel teret. Annyira, hogy közleményt adtak ki a tisztaságról.
  • Szerkesztőségünk legpiszkosabb tagja ment el ellenőrizni, hogy tényleg sikerült-e unalmas svájci patikává változtatni az egykor vígan rohadó csomópontot.

A mailt a szerkesztőségi íróasztalomnál ülve nyitottam meg.

Már az első sora nagyon gyanús volt. Mi az, hogy “Szebb és rendezettebb lett a Lehel tér – folytatta közös akcióját a BKK”? Danny Trejóval akarnak szemránckrémet reklámozni? Aztán tovább olvastam és fokozatos olvadt le a vigyor az arcomról:

(...) folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági (...) akciósorozat.(...) Május 22., hétfő délutántól újra igénybe vehetik az utasok a Lehel téri metróállomást, ezért a BKK fontosnak tartotta, hogy az állomáshoz vezető aluljárót és környezetét a rendszeres takarításon túl is megtisztítsák.(...) teljesen megtisztult a (...) csomópont. (...) az FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV Zrt. munkatársai speciális gépekkel és kézi erővel kitakarították a Lehel tér és környékét: a metróaluljárót, illetve a busz-, trolibusz- és villamosmegállókat. (...)Patikává változtatták a régi jó Lehet teret? Maximum egy-két órával ezelőtt? Pont amikor világdivat lett a fermentálás, és komolyabb rohadványturizmust lehetne ráépíteni, mint a sterilen hófehér Halászbástyára?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.