Dolgozatra készültek a diákok a Corvinuson, végül Orbán Ráhelt kellett hallgatniuk

család
2023 május 26., 12:50

Váratlanul Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya tartott előadást a Corvinus Egyetemen olyan diákoknak, akik úgy készültek, hogy abban az időpontban dolgozatot írnak. A hallgatók az rtl.hu-nak azt mondták, előző nap figyelmeztették is őket, hogy kötelező részt venni a számonkérésen, de Orbán Ráhelről szó sem volt.

Az előadás a BDPST Group szakmai gyakornoki programjáról szólt: Orbán a csoporthoz tartozó BDPST Koncept ügyvezető igazgatója. Nem egyedül érkezett, elkísérte a BDPST egy másik vezetője is.

photo_camera Orbán Ráhel középen Fotó: Németh Dániel/444

Az egyetem állítása szerint a BDPST a szorgalmi időszak végéhez közeledve jelentkezett be az egyetemnél. „A hallgatók így első kézből ismerhettek meg egy gyakornoki programot, amiből egyébként kevés van a magyar turisztikai munkaerőpiacon, valamint kapcsolatba kerülhettek a vállalati szféra egy képviselőjével” – írták.

Arra nem reagáltak, miért a dolgozat időpontjára tették az előadást, és miért nem értesítették róla előre a diákokat. Azt írták: „az előadásra eredetileg meghirdetett zárthelyi dolgozatot – amely a tantárgy érdemjegyében csak részpontot jelent – az összes hallgató ugyanazon a napon, a tantárgy kötelező szemináriumi időpontjaiban írta meg, így semmilyen hátrány nem érte őket”.

A BDPST sajtósa szerint az időpontról az egyetem döntött, és a felkérés is a Corvinustól érkezett.