Ismét halálos cápatámadás történt Új-Kaledóniában

külföld
2023 május 28., 14:51

Újabb halálos kimenetelű cápatámadás történt a csendes-óceáni Új-Kaledóniában, ahol vasárnap egy víz alatt halászó férfire támadt egy cápa. A férfi a francia tengerentúli terület északi csücskében lévő Poum nevű település partjaitól 500 méternyire halászott, amikor a cápa rátámadt. Egy családtagja megpróbált segítséget nyújtani neki, de nem járt sikerrel - közölte a helyi csendőrség.

Új-Kaledóniában az év eleje óta ez a második halálos kimenetelű cápatámadás. Februárban egy 59 éves ausztrál turista halt meg a felkapott nouméai Chateau-Royal strand közelében, ahol néhány héttel korábban egy fürdőző nőt sebesített meg súlyosan egy nagyméretű cápa. A szokatlanul súlyos, ráadásul a főváros partjainál történő támadások megdöbbentették a közvéleményt, és a helyi hatóságok drasztikus korlátozásokat vezettek be: gyakorlatilag betiltották a fürdőzést Noumeában, leszámítva egy védőhálóval ellátott, 200-szor 20 méteres területet.

A februári támadás óta minden hónapban nagy cápavadászatot tartanak Ú-Kaledóniában, amelyek során 82 cápát öltek meg. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) többször felszólalt a cápák irtása ellen. (MTI)