Mécsesekkel emlékeztek Suhajda Szilárdra egykori iskolájában

hegymászás
2023 május 29., 04:34

Gyújtsunk egy mécsest Suhajda Szilárdért! - írta ki a Facebookra a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, ahol a hegymászó tanult. A képek alapján vasárnap este sokan fejet hajtottak a fotója és az ballagási tablója előtt.

photo_camera Fotó: Lehoczky Péter/MTI/MTVA
photo_camera Fotó: Lehoczky Péter/MTI/MTVA
Mécsest gyújt egy emlékező Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án.
photo_camera Fotó: Lehoczky Péter/MTI/MTVA

Az iskola ezt az idézetet választotta tőle: „A hegymászás számomra az önmegvalósítás csodálatos lehetősége. Egy élhetetlen világba lépsz be, ahol éppúgy lelsz békére és mennyei szépségre, mint pokoli sötét erőkre és sziklakemény, fagytól zord, üres sötétségre. Egyszerre vesz körül a Minden és a Semmi. A teljesség és az üresség. És mindazon csoda által, ami a szemed elé tárul, minden nehéz lélegzet, minden újabb lépés közelebb visz saját magad teljesebb megismeréséhez. Nem csak az ismeretlen és a világ felfedezését jelenti odafent lenni: önmagad megismerését is. Az ember elveszik és magára talál: a test és lélek új állapotait ismered meg. Újjáértelmeződik múlt, jelen és jövő. Újjászületsz.”