Rendőrségi akciónak álcázta a rablást két férfi Borsodban

bűnügy
2023 május 30., 07:38

„Rendőrség, házkutatás” felkiáltással rontott be egy lakásba két férfi Miskolcon még 2022 januárjában. A vádirat szerint fejükön csuklyával, baseball-ütővel felfegyverkezve mentek be a lakásba, az ott tartózkodó férfit földre kényszerítették, majd bezárták a fürdőszobába, és a lakásból hétmillió forintnyi eurót és értéktárgyakat vittek el, például mobilokat, órákat és parfümöt.

A férfitól követelték a ház előtt parkoló autó kulcsait is, de a férfi elmondta, hogy ő csak a kutyára vigyáz, a tulajdonosok nincsenek otthon. Ezután zárták be a fürdőbe.

A vádlottak a pénzt és az órákat elosztották egymás között, az egyik – egyébként hamis – férfi karórát pedig egy harmadik férfinak adták, hogy rejtse el. A rendőrség közleménye szerint tudta, hogy a karóra lopott.

Az ügyészség a férfiakkal szemben – akik közül az egyik büntetett, a másik pedig büntetlen előéletű – fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint közügyektől eltiltást, illetőleg vagyonelkobzást indítványozott. A karórát elrejtő büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.