Elkobozták a telefonját, dühében felgyújtotta a kollégiumot, 19 társa meghalt

külföld
2023 május 31., 15:51

Egy 15 éves lányt 19 rendbeli gyilkossággal vádolnak, aki tüzet gyújtott iskolája kollégiumában, miután két nevelőtanár elvette tőle a telefonját. A május 21-ei guyanai tragédia idején – amelyről a 444 is beszámolt – 57 diáklány aludt a Mahdia középiskola egyszintes épületében. A kollégium fürdőszobájából induló tűz gyorsan elterjedt, menekülni a Guyana Chronicle cikke szerint azért nem volt könnyű, mert az ablakokat vasrácsok takarták, és az ajtók is eleve zárva voltak éjszakánként, hogy a lányok ne tudjanak „kilógni” az intézményből.

14 gyerek a helyszínen életét vesztette, további öten kórházba szállításuk után haltak meg, egy 13 éves lányt kritikus állapotban különleges kezelésre New Yorkba szállítottak. A további sérültek száma 29.

photo_camera A porig égett kollégium romjai a guyanai Mahdiában 2023. május 22-én Fotó: KENO GEORGE/AFP

A gyanúsított lányt, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra, hétfőn vádolták meg hivatalosan, őt előzetes letartóztatásba helyezték.

A Mahdia bányavárosban található állami bentlakásos iskolában elsősorban az ország távoli vidékeiről származó őslakos gyerekek tanultak. (Vice)