Bezáratná a boltokat december 24-én a békemenetes „civil” szervezet

karácsony
2023 június 01., 14:19

„Az Egyenlő.hu – a modern szakszervezet CÖF-CÖKA-hoz eljuttatott levelében szellemi honvédőink támogatását kérte a kereskedelmi üzletek december 24-i zárva tartását javasolva” – olvasható az elsősorban a „békemenetek” szervezéséről elhíresült „civil” szervezet honlapján.

A Civil Összefogás Fórum támogatja a javaslatot, „értékelve, hogy a kereskedelemben dolgozók napi három műszakban szolgálják a vásárlókat. Tudjuk, hogy nekik is fontos családjaik összetartása, ellátása és az együttlét.”

A kormány a munkaszüneti napok meghatározásánál más szakterületen dolgozóknak, karácsonyi ünnepek előtt, hatnapos pihenőidőt tesz lehetővé, írják. Mármost „a CÖF-CÖKA össztársadalmunk szolidaritásának híve. Az érintett területen munkavállalókért kiálló kormány, a cégek tulajdonosai és a dolgozói érdekképviseletek együttes szép gesztusa lehet az a megállapodás, amely biztosíthatja a kereskedelemben dolgozóknak és családjainak is a december 24-ei pihenőnapot.”

Hiszen: „Polgáraink összefogása révén megoldható, hogy december 23-ig ünnepi vásárlásainkat befejezzük. Ez azt is jelenti, hogy az érintett kereskedelmi vállalatoknál a bevétel és profit éves szinten nem csökken.”