Szoboszlai Dominik komoly pénzbüntetést kaphat a Lipcsétől, mert engedély nélkül adott interjút az Indexnek

foci
2023 június 01., 07:15

Szoboszlai Dominikot berendelte egy elbeszélgetésre a Lipcse sportigazgatója és vezetőedzője, miután a magyar focista engedély nélkül adott interjút az Indexnek.

Az interjúban többek között arról beszélt, hogy nem akar tizenöt év múlva úgy visszatekinteni a karrierjére, hogy nem hozta ki belőle a legtöbbet. Jelenleg ugyan egy jó csapatban játszik, viszont lehetősége lenne továbblépni egy top 5-ös európai klub irányába is.

A Kicker című német lap korábban arról írt, Szoboszlai komoly pénzbüntetést kaphat az engedély nélküli interjúért. Az ügy azért sem jött jókor a Lipcsének, mert a csapat szombaton játssza a Német Kupa döntőjét Berlinben az Eintracht Frankfurt ellen.

Szoboszlai Dominik gólöröme a Bremen ellen a Bundesliga 32. fordulójában Lipcsében 2023 május 14-én
photo_camera Szoboszlai Dominik gólöröme a Bremen ellen a Bundesliga 32. fordulójában Lipcsében 2023 május 14-én Fotó: JAN WOITAS/dpa Picture-Alliance via AFP

Szoboszlai szerződése 2026-ig él a Lipcsénél, kivásárlási ára 70 millió euró. A magyar játékost régóta figyeli az angol Newcastle United, mely szaúdi szponzorpénzekkel felpumpálva negyedik lett idén a Premier League-ben, így jövőre már a Bajnokok Ligájában játszhat.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Bundesligában dolgozó magyarok nehéz helyzetbe kerülnek a nyilatkozataik miatt. Petry Zsoltot, a Hertha kapusedzőjét 2021-ben rúgta ki a berlini klub, miután a Magyar Nemzetnek adott interjújában Petry többek között azt mondta, hogy a bevándorláspolitika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása.

(via Süddeutsche Zeitung)