Vizsgálatot indított José Murinho ellen az UEFA, mert kibaszott szégyennek nevezte az EL-döntőt vezető Anthony Taylort

foci
2023 június 02., 15:52

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vizsgálatot indított José Mourinho, az AS Roma vezetőedzője ellen, mivel sértő módon beszélt az Európa-liga budapesti döntőjét vezető bíróval, Anthony Taylorral, írja az MTI.

Jose Mourinho Anthony Taylor játékvezetőnek magyaráz még az Európa-liga döntő közben
photo_camera Jose Mourinho Anthony Taylor játékvezetőnek magyaráz még az Európa-liga döntő közben Fotó: JOSE BRETON/NurPhoto via AFP

Az AS Roma szerda este 11-esekkel kapott ki a Sevillával szemben az EL-döntőben. Taylor összesen 14 sárga lapot osztott ki, a lapok nagy részét a Roma kapta, többek között Jose Mourinhót, a csapat edzőjét is figyelmeztette a bíró. A meccs után Mourinho kibaszott szégyennek nevezte Taylort a Puskás Aréna parkolójában.

Az angol labdarúgó-szövetség játékvezetői testülete szerint megdöbbentőek a Taylor ért „indokolatlan és visszataszító” gyalázkodások, írja a Guardian.

link Forrás

A Profi Játékvezetők Szövetsége (PGMOL) azután adott ki közleményt, hogy csütörtök este a közösségi médiában videók jelentek meg arról, hogy a dühös AS Roma szurkolók olyan fenyegetően léptek fel Taylorral szemben, hogy a magyar rendőrségnek kellett közbelépni. Valaki még egy széket is dobott Taylor felé. A hatóságok egy olasz férfit vettek őrizetbe, vele szemben garázdaság gyanúja miatt indult eljárás.

„A PGMOL tudomást szerzett a közösségi médiában keringő videókról, amelyeken Anthony Taylort és családját zaklatják és bántalmazzák a budapesti repülőtéren. Megdöbbentőnek tartjuk az Anthony-t és családját ért indokolatlan és visszataszító bántalmazást, továbbra is teljes mértékben támogatni fogjuk Anthonyt és családját” – közölte a szervezet.