Orbán arra panaszkodott a spanyol szélsőjobb vezérének, hogy egyre több a blabla az európai politikában

POLITIKA
2023 június 02., 15:59

Az európai politikának nagy szüksége van olyanokra, akik akarnak valamit, akikben van még energia, elkötelezettség és szenvedély - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a spanyol szélsőjobboldali Vox párt elnökével a Karmelita kolostorban folytatott megbeszélés után pénteken.

Orbán Viktorés Santiago Abascal, a spanyol Vox párt elnöke  tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. június 2-án
photo_camera Orbán Viktorés Santiago Abascal, a spanyol Vox párt elnöke tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. június 2-án Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A miniszterelnök azt mondta, az európai politikában egyre több a blabla, „ismételgetünk dolgokat, amelyekről magunk se tudjuk már, mit jelentenek, és a végén nincs akció, nincs cselekedet”. Mindeközben Európa folyamatosan veszít versenyképességéből. Azt is mondta, együtt kell működnie azoknak, akik hasonlóan gondolkodnak, és jelezte, a Santiago Abascallal folytatott megbeszélésen megerősítették elkötelezettségüket a Fidesz és Vox együttműködése mellett. Szeretnék, ha Európában is lenne egy jobboldali fordulat.

Santiago Abascal és Orbán Viktor
photo_camera Santiago Abascal és Orbán Viktor Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A miniszterelnök olyan pártként értékelte a Voxot, ami szereti a hazáját és ki akar állni mellette, és amelynek fontosak a tradicionális értékek, a család és a történelem, amire a jövőt építeni lehet.

Santiago Abascal megerősítette az együttműködés szükségességét azokkal, akik egy sokkal erősebb Európáért küzdenek. Mélyen elítéli azt az üldözést, zsarolást, „amit Brüsszel Magyarország ellen folytat”. Azt mondta, az ideológiai diszkrimináció az igazi veszély az európai egységre. (MTI)